TEREPRALLY

MOTOR MOTOROS ITINER GPS/IRITRACK SENTINEL SATELIT
      KAPCSOLAT

HÍREK

GALÉRIA

NYITÓ

LINKEK

ARCHÍV

SENTINEL

A SENTINEL EREDETE

Az afrikai, az amerikai, valamint nemrég a tunéziai, a marokkói és a török ralikon tesztelt Sentinel, egy autók és teherautók számára készült biztonsági duda, mely segítségével azok könnyen megelőzhetik a motorokat és a lassabban mozgó járműveket, olyan helyzetekben is, ahol nehéz lenne előzni, az elöl haladósegítsége nélkül.

Az utóbbi években számos baleset történt autók és motorok között, és többnek súlyos következményei voltak. Ez leginkább annak tudható be, hogy a motorosok általában nem hallják a mögöttük haladó autók dudáját. Ennek következtében a motorosnak nincs is tudomása arról, hogy szorosan követik, gyakran addig, amíg már késő.
Hasonlóképpen, a nagy porban előzni kívánó autó gyakran nem látszik annak a járműnek a visszapillantó tükrében, melyet le akar előzni. Ezek a felismerések vezettek egy olyan, hosszú ideig működő eszköz kifejlesztéséhez, mely lehetővé teszi a biztonságos pályán kívüli előzést.


HOGYAN MŰKÖDIK?

A Sentinel az előzni kívánó autó dudájához van csatlakoztatva. Mikor a dudát használják, a Sentinel digitálisan átsugározza jeleket a céljárműre, sík terepen akár 150 méter távolságba is. A céljármű pilótáját egyszerre figyelmezteti hang (110 Db-s kürthang) és fény (50 led-es erős fényvillanás). Az autókon és teherautókon, a pilóta saját duda gombjának rövid megnyomásával válaszolhat a követő járműnek (melynek rajtszámát szintén megkapja). A másik vezető így hang és fény útján értesül arról, hogy előzhet.

Annak érdekében, hogy elkerüljék az ’egymásba rohanásos’ baleseteket, a Sentinelt egy erős riasztóval is felszerelték, mely sík terepen akár 500 méter távolságban is képes figyelmeztetni a bekövetkezett balesetre. A balest helyszínére érkező valamennyi jármű észleli a fény- és hangjelzéseket. Ez a funkció nagy segítség lehet olyan estben, ha egy dűne mögött történt a baleset, még akkor is, ha az adási távolságot jelentősen csökkenti is az akály.
 

 

TÁMOGATÓK

MÉDIA

2005 2006 2007
Bank?


Autóformula

 

postacím: H-2401 Dunaújváros Pf.:500 | telefon: +36 30 947-2134 | fax: +36 25 405-510 | email: padateam@gmail.com

PADARA - Pannónia Dakar Rally Team © 2006 | Minden jog fenntartva! | Használat feltételei