TEREPRALLY

MOTOR MOTOROS ITINER GPS/IRITRACK SENTINEL SATELIT
      KAPCSOLAT

HÍREK

GALÉRIA

NYITÓ

LINKEK

ARCHÍV

SATELIT

A satelit alatt most egy kommunikációs rendszert értünk. A versenyek, köztük a Dakar olyan útvonalon halad, ahol a hagyományos kommunikációs eszközök nem működnek még. Ezért szükséges és a rendezők által előírt a satelit telefon. Ez a rendszer 24-36 műhold segítségével a puszták - legyen sivatag, kőrengeteg vagy akár jégmező - kellős közepén is lehetőség van kapcsolatot teremteni bárkivel.

Ezt a kommunikációs eszközt a Dakar versenye alatt csak vészhelyzetben szabad használni. Általános információgyűjtésre, egyéb segítségkérésre a használata nem engedélyezett. Természetesen csak olyan profi csapatoknál van erre lehetőség, akik egyéb információval is rendelkezhetnek a verseny ideje alatt az adott versenyre vonatkozóan. Amennyiben magányos motorosként utazol a semmi közepén és nincs háttércsapat úgy nagy előnyt nem jelent.

A gyakorlatban történő praktikus használata érdekében egy gombnyomásra sms-t küld amiben a címzettnek a GPS koordinátáidat elküldi. Tehát hamegkérdezi a hívott fél, hogy honnan telefonálsz és éppen a sivatag közepén állsz, utca házszám hiánya miatt csak koordinátákkal szolgálhatsz. Megfelelő hordozható számítógép csatlakoztatása esetén még internet elérhetőséget is tud biztosítani. Ezek már olyan luxus dolgok, amire egy motoros nem számíthat, hiszen örül ha víznek és üzemanyagnak van helye a motoron nem hogy egy számítógépnek.
 

TÁMOGATÓK

MÉDIA

2005 2006 2007
Bank?


Autóformula

 

postacím: H-2401 Dunaújváros Pf.:500 | telefon: +36 30 947-2134 | fax: +36 25 405-510 | email: padateam@gmail.com

PADARA - Pannónia Dakar Rally Team © 2006 | Minden jog fenntartva! | Használat feltételei