TEREPRALLY

MOTOR MOTOROS ITINER GPS/IRITRACK SENTINEL SATELIT
      KAPCSOLAT

HÍREK

GALÉRIA

NYITÓ

LINKEK

ARCHÍV

ITINER

A terep-rally legfőbb tájékozódási alapja az itiner. Ez egy feltekercselt közel tíz centiméter széles papírcsík. A motorosoknál azért van szükség tekercsbe tekerni, mert nincs külön navigátor, aki lapozgatni tudná. A motoron egy dobozban található, és így menetközben mindig az előre haladás mértékének megfelelően egy kis elektromos motor segítségével lehet előre vagy ha szükségszerű hátrafelé csévélni.

A versenyek rendezőjétől függően változik az itiner jelrendszere, de alapvetően az egyes azonosítási ponthoz négy információ szokott tartozni. Összes távolság addig a pontig, rész távolság a következő pontig , egy a móricka ábra az adott pontról, jellegzetességéről és szöveges kiegészítés, további információ, ami nem rajzolható le, de fontos.

Az itiner olvasása, mivel pontról pontra mutatja az utat, elengedhetetlen. Amennyiben nem találod a következő pontot kénytelen vagy az előző ponthoz vissza térni, hogy újra kezdhesd a navigálást. Amennyiben teljesen elvesztetted az írányt és nincs szerencséd hogy valaki arra jön és kisegít akkor ma már (régen nem volt) a GPS egy kód beütésével segítséget adhat, hogy betalálj a célba. Természetesen ez időbüntetéssel alkalomadtán kizárással jár, de legalább beérsz.
 

 

TÁMOGATÓK

MÉDIA

2005 2006 2007
Bank?


Autóformula

 

postacím: H-2401 Dunaújváros Pf.:500 | telefon: +36 30 947-2134 | fax: +36 25 405-510 | email: padateam@gmail.com

PADARA - Pannónia Dakar Rally Team © 2006 | Minden jog fenntartva! | Használat feltételei